Američki košarkaš izraelskog porijekla pojačat će Maccabi u narednoj sezoni

Izraelski tim slaže tim za predstojeću sezonu

Sandy Cohen III pojačava Maccabi

Telavivski Maccabi iza kojeg je još jedna razočaravajuća sezona u Euroligi sklapa tim za narednu sezonu. Izraelci su u pregovorima s nekoliko provjerenih imena a u međuvremenu je u Tel Aviv sletjelo jedno relativno nepoznato ime.

Sandy Cohen III je 23-godišnjak koji je tri godine nastupao za sveučilište Marquette dok je u zadnjoj godini studija prešao na Green Bay sveučilište. 

Godinu je završio s odličnim prosjecima od 17.5 poena, 6.4 skoka i 4.7 skokova po meču u 38 utakmica.

"Sandy Cohen jako je talentirani mladi košarkaš čiji se potencijal može razviti u top razinu" - rekao je za ovog još uvijek malo poznatog košarkaša trener Maccabija Giannis Sfairopoulos i dodao: -" Maccabi je uvijek pokazivao volju i interes za davanje šanse mladim i talentiranim košarkašima i stoga smo vrlo sretni da je Cohen postao naš igrač" - dodao je Grk na klupi Maccabija. 

Cohen je kao nedraftirani košarkaš odigrao NBA ljetnu ligu za Cleveland Cavalierse uz jako skromne brojke (0.8 poena, 1.8 skokova po meču za 11.5 minuta u prosjeku).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.