Maccabi dobio NBA pojačanje
(Foto: EPA)

Omri Casspi se vratio iz NBA lige

Maccabi dobio NBA pojačanje

M. Šljivak

Maccabi iz Tel Aviva će u narednu sezonu biti znatno jači.

Novi košarkaš Ponosa Izraela postat će Omri Casspi, dugogodišnji reprezentativac ove zemlje i NBA igrač.

Casspi je dogovorio trogodišnji ugovor vrijedan 3.4 miliona dolara, a pored toga je dogovorio da nakon završetka karijere ostane u klubu na nekoj od čelnih pozicija.

Također, 31-godišnji Casspi će odmah preuzeti ulogu kapitena kluba, a sasvim sigurno da će za tim iz Tel Aviva predstavljati veliko pojačanje.

Casspi je karijeru počeo u Maccabiju, igrao je još za Hapoel Galil Elyon, da bi 2009. godine otišao u NBA ligu.

Tada su ga 23. pikom izabrali Sacramento Kingsi, a pored ovog tima, gdje je igrao u dva navrata, nastupao je još za Cavse, Rocketse, Pelicanse, Timberwolvese, Warriorse i Grizzliese.

Dobio je i šampionski prsten od Warriosa jer je bio dio tima, ali ga je trener Steve Kerr u jednom trenutku otpisao iz rostera.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Protekle sezone je ubacivao nešto više od šest poena u Memphisu, ali je dobio otkaz početkom februara.

Ukupno je Casspi u NBA karijeri na prosjeku od osam poena i četiri skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti