Maccabi siguran protiv Darussafake
Ponos Izraela nije imao problema protiv slabe Darussafake.

Nova pobjeda Izraelaca

Maccabi siguran protiv Darussafake

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva večeras su u svojoj dvorani u utakmici 24. kola Eurolige sigurnom igrom razbili najgori tim ovog natjecanja sa 77:58.

Ova utakmica od samog početka nije nudila prevelike dileme o konačnom pobjedniku jer su Izraelci koji očajnički pokušavaju uhvatiti mjesto među osam najboljih momčadi EL od početka "Dački" dali do znanja u kojem smjeru će ići ova utakmica.

Već na poluvremenu je prvak Izraela imao sigurnih 15 koševa viška a drugo poluvrijeme prošlo je u laganom održavanju te prednosti koja je na kraju iznosila 19 koševa viška za domaći tim.

Tarik Black sa 17 poena i 8 skokova bio je prvo ime kako Maccabija tako i utakmice. Roll je dodao 12 poena a Tyus 10 koševa i 9 skokova. Darussafaku je sa 17 poena predvodio Jeremy Evans.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi