Bila na "tajnom zadatku"

Ko je ljepotica koja je igračima Rome uručila "drvo" i zašto je to napravila?

Edmir Škorić
Teme:

Esha Gupta je indijska glumica, ekologinja i žarka zaljubljenica u sport, a u svojim naporima da zaštiti Zemlju napravila je još jedan korak.

Dobila je priliku da promoviše zaštitu okoliša i tokom Mabel Green Cupa, odnosno prijateljske utakmice Rome i Real Madrida na Olimpicu u nedjelju navečer.

Roma je na penale dobila utakmicu koja je inače završena rezultatom 2:2, a kao trofej su Rimljani dobili malo improvizovano drvo. Sve je, dakle, bilo s ciljem podizanja svijesti o očuvanju okoliša na planeti Zemlji.

Esha je zbog svoje ljepote privukla pozornost, ali i zbog vrste nagrade koja je dodijeljena Romi. Svi su očekivali neki mali pehar, a ono - drvo.

“Po prvi puta će se igrati međunarodna nogometna utakmica, moj najdraži sport, kako bi se ljudi upoznali sa pitanjima okoliša. Biti pozvan velika mi je čast. Ove nevjerojatne ekipe i igrači koji podižu svoj glas za okoliš prelijepa su stvar koju svjedočimo “, kazala je glumica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.