"Nije bilo utjecaja na gol"

Dragan Banjac komentarisao sporni prekršaj kod drugog gola Željezničara u Zenici

Edmir Škorić

Dragan Banjac, predsjednik Komiteta za suđenje, analizirao je sporne momente u 4. kolu Premijer lige BiH.

U fokusu je bio derbi koji je odigran na na Bilinom polju i u kojem su gosti iz Sarajeva slavili s 2:0 protiv Čelika. Dosta polemika izazvala je situacija kod drugog gola Željezničara, kada je prethodno Bojo uzeo loptu domaćem igraču. Tvrdili su u Čeliku da je napravio faul, a šta o tome kaže Banjac?

"Možemo to pogledati, ali ne možemo reći da je to utjecalo na drugi pogodak. To se dešava na samom dijelu kod kaznenog prostora. Vidljivo je da igrač Želje gazi nogu protivniku i za ovakve stvari se suti prekršaj. Ne sporim da je prekršaj, ali lopta je išla preko cijelog terena, trajalo je to nekoliko sekundi... Možemo pričati o prekršaju, ali ne možemo reći da je to direktan utjecaj na pogodak", kazao je Banjac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.