Niko ne može da nadmaši Zenicu: Pao rekord na Bilinom polju!
Navijači Čelika i Željezničara često pune stadione

Najbolja posjeta do sada u sezoni

Niko ne može da nadmaši Zenicu: Pao rekord na Bilinom polju!

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Ove sezone najgledaniji je na domaćem terenu NK Čelik, na čijem stadionu je bilo ukupno 21.500 gledatelja.

Čelik je, doduše, imao za rivale Sarajevo i Željezničar, pa je i to jedan od razloga što je Bilino polje ove sezone najprometniji stadion u BiH.

Jučer je pao i rekord sezone, pošto je 12.000 gledatelja pratilo susret Čelika i Željezničara (0:2). Prethodno najgledaniji meč Premijer lige bio je upravo u Zenici, u drugom kolu, kada su snage odmjerili Čelik i Sarajevo. Tada je bilo 9.500 gledatelja po zvaničnim objavama NFSBiH.

Poslije tih mečeva, treći najgledaniji bio je Zrinjski - Velež sa 8.000 u drugom kolu te Željo - Čelik sa 7.170 u trećem kolu. Susret Sarajevo - Zrinjski na otvaranju sezone pratilo je 7.000, a u istom kolu je na Grbavici bilo 6.000 ljudi na meču Želje i Borca.

Zanimljivo da je u jučer odigrane četiri utakmice bilo ukupno 17.150 gledatelja, od čega je 12.000 u Zenici. U Bijeljini je duel Radnika i Borca pratilo 800 ljudi, u Tuzli već ozbiljnija cifra i 4.000 na meču Slobode i Veleža, dok je Mladost -Tuzla City pratilo samo 350 ljudi.

Ovo su neke od najpraćenijih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone u Premijer ligi.

4. kolo:
Čelik - Željezničar 12.000
Sloboda - Velež 4000

3. kolo:
Željezničar - Zrinjski 7.170
Sarajevo - Sloboda 4.000

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

2. kolo:
Čelik - Sarajevo 9.500
Zrinjski - Velež 8.000

1. kolo:
Sarajevo - Zrinjski 7.000
Željezničar - Borac 6.000

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Mislim da Celik ima najbolju publiku, potrebno je samo da imaju rezultat kao Sarajevo ili Zrinjski i imat ce veci prosek od Crvene Zvezde ili Partizana. PFC 40+ !
1 25
AnijakManjo
12 milja, a manijaci grme 90 min ovi se ne cuju. I 12 milja je placuci otisli kuci. Koliko su se digli bili, al Zeljo njih vazda tradicionalno ih spusti na zemlju.
1 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi