Ne žele Neymara, ali...

Zbog čega Bayern prati pregovore Barcelone i PSG-a?

Endin Čaušević

Barcelona i PSG danas u Parizu imaju sastanak na kojem će pokušati dogovoriti transfer Neymara.

Neymar je prije dvije godine stigao u PSG za rekordnih 222 miliona eura, ali se pokajao što je napustio katalonski klub. Brazilac sada želi da se vrati u Barcu, ali Parižani sigurno ne žele tek tako da ga puste.

Španski mediji objavili su jutros da su predstavnici Barcelone na čelu s Ericom Abidalom otputovali za Pariz gdje danas imaju sastanak sa sportskim direktorom PSG-a Leonardom.

Barca je spremna da ponudi Philippea Coutinha ili Ousmanea Dembelea i maksimalno 100 miliona eura u zamjenu za Neymara. Očekuje se da bi PSG mogao pristati na to jer je i njima sada u cilju da Neymar ide iz kluba jer je jasno da je tu postao nepoželjan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, sastanak u Parizu pomno prate i čelnici Bayerna. Naime, Bavarci pred sami početak sezone žele dovesti neko od zvučnih pojačanja što od njih traže nezadovoljni navijači.

Bayern je pokazao interes za Coutinha, ali ukoliko on ode u PSG onda će minhenski klub pokušati na sve načine dovesti Dembelea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.