Bio je uvjeren u prolaz

Znate li šta je Bjelica izjavio nakon prve utakmice? Niste mu vjerovali?

Edmir Škorić

Dinamo je u Budimpešti s 4:0 savladao domaći Ferencvaroš u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka i sada je korak bliže grupnoj fazi najelitnijeg klupskog natjecanja.

Modri su briljirali protiv mađarskog prvaka, pa su na kraju ostvarili i više nego uvjerljivu pobjedu uz pogotke Olma, Ademija, Gojaka i Petkovića, koji je uz sve promašio i penal u 89. minuti.

Možda ste neozbiljno shvatili izjavu Nenada Bjelice nakon prvog susreta, kada je rekao da "Dinamo sigurno prolazi". Bio je potpuno u pravu i očigledno je imao dobre temelje za dati onakvu izjavu.

"Ma tek ćemo vidjeti da li je ovo prednost za njih. Jer mi u Budimpešti idemo na pobjedu. Priprema za uzvrat bit će jako laka. Idemo ih pobijediti i to je sve što ćemo pripremati", rekao je Bjelica, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Siguran sam da ćemo pobijediti u Mađarskoj".

Dinamo ne samo da je pobijedio i prošao, nego je razbio mađarskog predstavnika, a ostaje mu još Rosenborg na putu do grupne faze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.