Dinamo ponizio Mađare, na putu do grupne faze Lige prvaka ima još samo jednu prepreku

Modri slavili u Budimpešti

Dinamo ponizio Mađare, na putu do grupne faze Lige prvaka ima još samo jednu prepreku

E. Škorić

Zagrebački Dinamo razbio je Ferencvaroš u Budimpešti s visokih 4:0 i tako se plasirao u play-off Lige prvaka.

Dinamo je prošle sedmice na Maksimiru odigrao 1:1, ali i tada je trener Nenad Bjelica tvrdio da će njegova momčad proći dalje i bio je u pravu. Uostalo, ako neko poznaje trenutni tim Dinama i ako mu vjeruje, onda je to Bjelica.

Modri su silovito krenuli od prve minute, a pogodak kojim su prelomili na svoju stranu kompletnu situaciju postigao je kapiten Ademi u 16. minuti na fantastičnu asistenciju Olma.

Početkom drugog dijela Bruno Petković je na dodavanje Oršića povisio na 2:0 i već tada je bilo jasno da Mađari nemaju čemu da se nadaju.

Sve je bilo gotovo u 55. minuti kada je Olmo nakon duplog pasa s Ademijem povisio na 3:0, a do kraja se u strijelce upisao i rezervista Amer Gojak.

Od 69. minute Dinamo je imao i igrača više, pošto je bh. reprezentativac Eldar Ćivić isključen zbog dva žuta kartona. Hajrović je odigrao 90 minuta za Modre, a Amer Gojak je igrao od 69. minute i u 79. minuti je zabio pogodak.

Mogao je Dinamo i do petarde, ali je Petković u 90. minuti promašio penal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvak Hrvatske je sada korak od grupne faze, a posljednji rival na tom putu bit će mu norveški Rosenborg, koji je u dva meča savladao Maribor.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Sila od ekipe!
3 11
Fce
Ovako ce Zrinski i Sarajevo da igraju
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti