(Foto: EPA)

Preostalo je da prođu Rosenborg

Djeluje nestvarno, ali Dinamo je u trećem šeširu na žrijebu grupne faze Lige prvaka

Midhat Šljivak

Dinamo je sinoć deklasirao Ferencvaros u Budimpešti sa 4:0 i prošao je u play-off Lige prvaka.

Tamo Modre čekaju dueli sa Rosenborgom, a iako to djeluje nestvarno, hrvatski šampion će biti u trećem šeširu na žrijebanju grupa, ako prođe norveškog prvaka.

Dinamu je veoma pomoglo to što su se od Lige prvaka oprostili Copenhagen, Basel, Celtic i Porto, klubova koji imaju veći koeficijent od tima iz Zagreba.

To im je donijelo treći šešir u žrijebu, gdje su bili samo jednom i to prije 20 godine, kada su bili u grupi sa Manchester Unitedom, Marseilleom i Sturmom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ako Dinamo dođe do Lige prvaka neće moći igrati sa Lyonom, Bayerom, Interom i Valencijom, a ovakvo za sada izgledaju šeširi za žrijeb grupne faze Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.