Smatra belgijski selektor

Martinez: Lukaku će se preporoditi u Interu

Poslije višemjesečne sage Romelu Lukaku je napustio Manchester United i karijeru nastavio u Interu.

Lukaku je prošle sezone često bio u sjeni Marcusa Rasforda kome je menadžer Manchester Uniteda više vjerovao, a nakon dugostrajnih pregovora Old Trafford je napustio i potpisao višegodišnji ugovor s Interom.

Belgijski napadač plaćen je 65 miliona eura, što je najveća cifra koju je Inter izdvojio za jedno pojačanje, a na godišnjem nivou će zarađivati sedam miliona eura.

Da je Lukaku napravio pravi potez odlaskom u Inter mišljenja je i selektor belgijske fudbalske reprezentacije Roberto Martinez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Njegovo vrijeme u Manchester Unitedu jednostavno je završilo. Trebao mu je 'svježi zrak', nešto novo, a to je dobio upravo u Interu. Pridružio se vrlo ambicioznom timu i uvjeren sam da će se tu igrački i preporoditi", kazao je Martinez.

Da će biti pravo pojačanje Lukaku je naslutio odmah na početku. U prijateljskoj utakmici koju je Inter odigrao protiv ekipe Virtus Bergamo uspio je da postigne čak četiri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.