"Odlazak Lukakua je veliki gubitak za United, čini mi se da kopiraju Liverpoolov model"
Ince smatra da će Manchester United teško nadoknaditi golove koje je postizao Lukaku

Bivši igrač Uniteda, Liverpoola i Intera komentarisao transfer Belgijanca

"Odlazak Lukakua je veliki gubitak za United, čini mi se da kopiraju Liverpoolov model"

S. Pašalić

Romelu Lukaku je prošle sedmice, posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj napustio Manchester United i potpisao za Inter.

Belgijanac je 2017. godine stigao iz Evertona na Old Trafford i u dvije sezone je odigrao 96 utakmica i postigao je 42 gola, a bivši igrača Uniteda Paul Ince smatra da će njegov odlazak biti veliki gubitak za ovaj klub.

Ince, koji je u svojoj karijeri pored Manchester Uniteda igrao i za Liverpool, ali i Inter, smatra da Crveni đavoli rizikuju da 'kopiraju Liverpoolov model' koji se također rješavao napadača starog kova.

"Teško će biti bez Romelua Lukakua, jer činjenica je da on uvijek postiže golove. Prošle sezone mogli ste vidjeti znakove da nije zadovoljan, da želi otići."

"Bilo je znakova da se bliži njegov kraj, ali ono što on nudi su sigurni golovi u mreži."

"Kao klub, da United odjednom izgubi oko 20 golova koji su postigli, to je veliki gubitak i trebali su ga zamijeniti, njegovi će golovi nedostajati Unitedu."

"To vrši veliki pritisak na Marcusa Rashforda i Anthonyja Martiala. Kako ja vidim, ako United bude dobro igrao, Rashford mora ove sezone postići 20-25 golova i još nisam siguran hoće li to učiniti."

"Gledam United i osjećam se kao da gotovo kopiraju model Liverpoola. Doveli su Virgila van Dijka, a United je doveo Harryja Maguirea, a čini se da su krenuli i sa tri napadača, brzi igrači poput Martiala, Lingarda i Rashforda. Ne vidim gdje se Lukaku uklapa u to, tako da nisam iznenađen što ga je Ole pustio."

"Ali to čini dodatni pritisak na mlađe momke da pronađu mrežu. Činjenica je da je Lukaku golgeter, uvijek je prirodni golgeter, ali lopta mora biti postavljena ispred njega."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Morate mu davati lopte i postići će vam golove. Siguran sam da će to pokazati u Interu."

"I sam sam tamo igrao, to je odličan potez za njega. Predivan je klub i divno mjesto za život, bit će to sjajno iskustvo. Očekivanja će mu biti ogromna, jer je došao iz Uniteda, a neće se nigdje moći skrivati, ali on bi to trebao u tome uživati.", zaključio je Ince.

Promo

Top Komentari

Pala
Br.1 Lukaku prosle godine u PL dao 9 golova United kako ga ovaj zove "mladi napad" 4 gola i to celziji u prvom kolu PL. Tako da ce vise lukaku nedostajat Unitedovi funti nego on Unitedu!! Br.2 Kopiraju liverpol sa 3 napadaca. Sta reci na taku glupost svaki tim moze imat formaciju kakvu zeli a s 3 napadaca je jedna od najpopularnijih liverpool,city,arsenal,united igraju s 3 napadaca kao i ostali veliki timovi real,barca itd. Sem toga united je i ranije igrao s 3 napadaca u eri murinja u vrhu lukaku sa strane martijal i rasford tako da taj samo prica gluposti! Br.3 Kopiraju opet liverpool jer su doveli najskupljeg defanzivca prema njemu celzi opet kopira liverpool jer imaju najskupljeg golmana a prije je bio alison golman liverpoola. Sem toga United je zelio da sto manje potrosi na maguira ali lisice su zelele 90mil eura united je slao ponude 65,75 i na kraju 85 mil koju su prihvatili tako da ovaj nema pojma. Br.4 lakse ce mu bit u seriji a je jedino tacno sto je ovaj ocito los poznavalac danasnjeg fudbala rekao. PL je teska liga Timovi poput Uniteda,Citija,Celzija,Liverpola uvijek napadaju vrh tabele i trose puno novca da bi ostali prvi, a u seriji a je drugacije Juventus je 1 u zadnjih 7-8 godina a timovi poput napolija,rome,milana i intera se mogu zadovoljiti ligom prvaka kao arsenal u PL. I konacno zadnja recenica bolje da su vratili icardija nasli mu novog agenta i stavili u vrh napada nego sto su doveli visak uniteda. Tako lice na arsenal!!
2 2
realno_govoreci
Ako kopira model Liverpula ,zasto i ne? Liverpul kopira model Citya,Barcelone i drugih klubova koji su u vrhu. To je jednostavno novi sistem igre,brz,dinamican,dosta pasova,dosta kretanja Proslo je vrijeme Kick and rush. Kada se pogledaju klubovi koji osvajaju svoja prvenstva i lige prvaka shvati se da je dosao moderni fudbal a Inter....? Ponovo nista osvojiti nece. Icardi jeste bio i ostao kloc radi one mu fufe od zene ali da je dobar napadac sigurno jeste i to bolji od Lukakua. Malo po malo svi timovi to shvataju i mijenjau shodno mogucnosti i finansijama.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi