Corriere dello Sport o situaciji u kojoj se nalazi Džeko

Srce je možda nemirno, ali glava je čista

Edmir Škorić

Trener Rome Paulo Fonseca oduševljen je Edinom Džekom i najradije bi ga ostavio u timu.

Fonseca je ovog ljeta stigao na trenersku klupu Rome, a tamo ga je dočekalo dosta nerazriješenih stvari, posebno kada je u pitanju Edin Džeko.

Iako se još u martu Edin dogovorio s Interom, a Rominim direktorima javio da je odlučio za nove izazove u karijeri i da konačno pokuša nešto da osvoji u Italiji, njegova destinacija se ne mijenja.

Međutim, i pored toga što je još 'zatvoren' na Olimpicu, bh. reprezentativac ne gubi nadu. Na treninzima se priprema kao da je tek došao u Romu, što je oduševilo FonsecU. I na utakmicama Džeko pokazuje veliku dozu motivacije, želje, spremnosti, kvaliteta... Sa puno strasti i profesionalizma odrađuje sve zadatke u Rimu i njegovo srce možda je nemirno, ali glava je fokusirana na Romu.

Šta sada Fonseca i Roma planiraju da naprave?

Svjesni su da Džeko puni 34 godine, da ulazi u završnu godinu ugovora s Romom i da sljedeće ljeto može besplatno da ode, ali ne žele da popuste sve dok ne osiguraju adekvatnu zamjenu u napadu.

Roma pokušava dovesti Maura Icardija, ali Interov prijedlog se ne sviđa čelnicima Vučice, a i stav Icardija tu ne pomaže. Druga opcija za Romu je Higuain, ali sve će morati da se ubrza jer je ostalo još samo sedam dana do kraja prelaznog roka u Italiji.

Corriere dello Sport navodi kako je Edin opušten i kako ne strahuje od mogućeg scenarija prema kojem bi ostao igrač Rome. Bit će sretan ako se pridruži ambicioznom projektu Intera, ali nimalo tužniji neće biti ako i naredne sezone bude nosio dres Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edinu se dopada Fonsecova nogometna vizija, zbog čega neće zažaliti ako ostane, a također je kupio i vilu iz snova u zelenilu Casalpalocca, nekoliko metara od one koju ima Vincenzo Montella, slavni napadač Rome.

Stoga, ne može se reći da je bh. napadač pretjerano lud za Interom i da radi sve kako bi napustio Romu. On je i dalje veliki profesionalac, radi maksimalno i posvećen je Romi sve dok je član tog kluba, a ako ostane, učinit će sve da iduće sezone obraduje navijače i donese trofej ili barem vrati klub u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.