Kada je Ronaldo stigao na Old Trafford

Prošlo je 16 godina od debija: "Ušetao je u svlačionicu i svima nam rekao da je najbolji"

Edmir Škorić

Na današnji dan 2003. godine rođena je priča o nezaboravnom uvođenju Cristiana Ronalda u engleski nogomet.

Tog 16. avgusta 2003. godine United je imao tek gol prednosti nad Boltonom, a Sir Alex Ferguson je odlučio 29 minuta dati šansu Cristianu Ronaldu.

Pogledao je prema klupi za rezervne igrače i onda pogled fokusirao ka mladiću kojeg je doveo za 12,2 miliona funti iz Sportinga. Portugalac je igrao sjajno, United je zatim u samo 13 minuta postigao tri gola.

Ronaldo će godinama kasnije biti lider Manchestera, velika zvijezda, a njegov nekadašnji saigrač Quinton Fortune opisuje kako je izgledalo kada je CR7 prvi put ušao u svlačionicu Manchestera.

"Ronaldo je došao s toliko samopouzdanja, bilo je to nevjerojatno. Ušetao je u svlačionicu i u osnovi svima rekao da je najbolji. Ne na savršenom engleskom, ali mogli biste to razabrati", rekao je Fortune u intervjuu za The Guardian, pa je dodao:

"To ga je postavilo iznad svih mladih igrača i on je to mogao poduprijeti radnom etikom i sposobnostima. Čak je i u toj dobi želio biti bolji u svemu. Ako biste nešto radili na treningu, vježbao bi, a onda bi se vratio i učinio to ponovo".

A Ronaldo ne zaboravlja kako je stigao u Manchester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prva utakmica koju sam igrao protiv Manchester Uniteda bila je nevjerovatna, savršena noć. Kad sam nakon utakmice slušao moje saigrače kako mi govore da idem u Manchester, nisam vjerovoa. Sir Alex Ferguson je bio tu i želio je da razgovara sa mnom. Otišao sam u svlačionicu i on me upoznao s igračima, što nije bilo jednostavno za mene jer sam pomalo sramežljiv. 'Sada te želim', rekao mi je Ferguson tada. Sve se brzo odvilo, dva dana kasnije sam otišao u Englesku i potpisao za Manchester", ispričao je Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti