Anketa: Ko najviše zaslužuje UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača sezone?

Anketa: Ko najviše zaslužuje UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača sezone?

Anketa: Ko najviše zaslužuje UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača sezone?

UEFA je danas objavila imena kandidata za prestižno priznanje - Najbolji igrač u Evropi sa sezonu 2018/2019.

To su as Barcelone, Lionel Messi, sjajni štoper Liverpoola Virgil van Dijk i najveća zvijezda Juventusa, Cristiano Ronaldo.

Virgil van Dijk je bio jedan od najzaslužnijih za Liverpoolovo osvajanje Lige prvaka, pa se očekivano našao među nominovanima, dok iznenađenje nije bilo ni "pojavljivanje" Lionela Messija na listi kandidata.

Argentinac je ponovo došao do evropske Zlatne kopačke, te je Barcelonu odveo do titule prvaka Španije. Ipak, Messi nije uspio pomoći Barci da izbjegne još jedno šokantno ispadanje iz nokaut faze Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Možda i najviše reakcija, sudeći po društvenim mrežama, izazvalo je nominovanje Cristiana Ronalda, koji je sa svojim Juventusom stigao do Scudetta, što se i očekivalo s obzirom na dominaciju Stare dame u Italiji. Ronaldo je u novi Scudetto Juventusa "ugradio" 21 gol. Ipak, Juventus ponovo nije uspio stići do toliko željenog "ušatog trofeja".

Šta vi mislite, ko najviše zaslužuje UEFA-ino priznanje za najboljeg igrača Evrope u sezoni 2018/2019?

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Jebo vam lessi mater u picku ko jengod glaso za njega! Fuj sramota je sto he uopste ovdje
0 4
Ma dajj
Sadio Mane definitvno zasluzuje makar u top 3 da bude al et
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti