Navijač povrijedio Adriana

Klopp: Volimo naše navijače, ali nije smiješno, moraju prestati s tim

Edmir Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp imao je šta da prigovori navijačima.

Liverpool je u 1. kolu Premier lige s 4:1 prošlog petka deklasirao Norwich, pa je u srijedu navečer na penale pobijedio Chelsea u finalu Superkupa Evrope u Istanbulu.

Međutim, navijač koji je utrčao prouzrokovao je povredu španskog golmana Adriana, koji je Kloppu bio prva opcija poslije povrede Alissona u prvom kolu. 

"Volimo naše navijače, nema sumnje, ali ako bi mogli prestati s tim. Igrali smo protiv Cityja i neko je potrčao na teren. Norwich, također. Nije smiješno. Poput djevojke u finalu Lige prvaka, ali je ona zaradila. Šta možemo učiniti?", pita se Klopp.

Sutra će Redsi gostovati Southamptonu i tražiti nastavak dobre serije.

"Prošla nam je godina bila teška. Ove sezone svi imamo podjednake šanse. Svi imamo isti posoao. Ne želim sada govoriti o tome. Southampton je jaka momčad i imali smo dovoljno vremena da ih analiziramo. Vidjeli smo im dvije predsezonske utakmice i imamo sve potrebne podatke".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nijemac je potvrdio da Naby Keita neće biti u kombinacijama za ovaj meč zbog povrede, a upitan je i nastup Adriana, pa bi šansu mogao dobiti 35-godišnji golman Andy Lonergan, koji je nedavno potpisao ugovor.

Pod uslovom da sutra debituje za Liverpool, Andy Lonergan bit će najstariji Englez koji će svoj premijerni debi održati u 21. stoljeću, star 35 godina i 302 dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.