Mladi igrač od kojeg se može puno očekivati

Bayern za "siću" doveo veliko pojačanje za budućnost · Zvanično

Edmir Škorić

Bayern je danas potvrdio saradnju sa mladim igračem Borussije Moenchengladbach Michaelom Cuisanceom.

Francuski mladi reprezentativac koji ima 20 godina potpisao je petogodišnji ugovor s Bavarcima.

Izabran je za najboljeg igrača Borussije u prošloj sezoni i to dovoljno govori o kakvom potencijalu se radi.

"Znam koliko je ovo veliki korak za mene, ali osjećam se spremno i ponosan sam što ću u budućnosti predstavljati Bayern", rekao je Cuisance.

Radi se o ljevaku koji ima izuzetne tehničke sposobnosti, dobar je dribler i igra uglavnom na poziciji centralnog veznog.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njegov dolazak Bayern je platio 10 miliona eura. Njemački prvak je prije njega ovog ljeta doveo Lucasa Hernandeza, Benjamina Pavarda, Ivana Perišića, Janna-Fietea Arpa, a očekuje se uskoro da potpiše ugovor i Philippe Coutinho.

Nije isključeno da se u klub u narednom periodu vrati iskusni hrvatski napadač Mario Mandžukić, s obzirom da se trenutno vode pregovori.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.