Za Mirandu nema mjesta na Nou Campu

Mladi Španac odbio Juventus, njegova naredna destinacija će biti Marseille?

Jedno od imena na spisku želja Stare dame bio je i mladi lijevi bek Barcelone Juan Miranda.

Sarri je želio vidjeti ovog 19-godišnjaka na Allianz stadionu, navodno je ga je Juventus bio spreman kupiti, ali je takav prijedlog odbijen.

Na Nou Campu su svjesni da za mladog Mirandu trenutno nema mjesta u prvom timu, ali ga ne žele prodati već poslati na posudbu negdje gdje bi imao priliku steći prijeko potrebno iskustvo.

Transfer u Juventus su odbili i Barcelona i sam Miranda, ali bi on uskoro trebao napustiti Nou Camp.

Miranda želi sredinu u kojoj će dobijati priliku za igru, a to bi mogao biti Marseille.

Naime, španski mediji prenose informacije o interesu Marseillea da dovede mladog lijevog beka na posudbu, a čini se da on ne bi imao ništa protiv "prakse" na Velodromeu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Miranda je produkt Barcine "La Masije", a prošle sezone je uspio skupiti tri nastupa za prvi tim, sva tri u Kupu Kralja.

Ipak, pored Albe i novog pojačanja Juniora Firpa, jasno je da za Mirandu nema mjesta u prvom timu Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.