Jedno je jasno - Coutinho se ne želi vraćati u Barcelonu

Brazilac predstavljen u Bayernu

Jedno je jasno - Coutinho se ne želi vraćati u Barcelonu

Philippe Coutinho je i zvanično napustio Barcelonu. Istina i dalje je igrač ovog španskog velikana, ali će barem narednu sezonu provesti na posudbi u Bayernu.

Bavarci su sa jednogodišnju posudbu Coutinha platili 8.5 miliona eura, preuzeli su isplaćivanje njegovih primanja, a na ljeto će imati opciju otkupa njegovog ugovora za dodatnih 120 miliona eura.

Coutinho je trebao biti veliko pojačanje Barce. Stigao je u januaru 2018. godine iz Liverpoola za blizu 150 miliona eura, ali se nije uklopio na Nou Campu.

Često je bio i na meti kritika, a čini se da se više ne želi vraćati u Barcelonu. Tačnije, jasno je da se nada da će Bayern iskoristiti opciju otkupa njegovog ugovora.

Tako je posebnu pažnju tokom današnje press konferencije na kojoj je Coutinho zvanično predstavljen privukla njegova izjava:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Barcelona je prošlost. Nadam se da ću biti u Bayernu mnogo godina, zajedno možemo osvajati trofeje".

Jasno je da period proveden u Barceloni Coutinhu neće ostati u najljepšem sjećanju, a brazilski ofanzivac se sada nada da će u dresu Bayerna konačno pronaći pravu formu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi