Njegov izraz lica dovoljno govori: Prošao kroz špalir za osvajače trofeja - kojeg je izgubio

Cillessen u čudnoj situaciji

Njegov izraz lica dovoljno govori: Prošao kroz špalir za osvajače trofeja - kojeg je izgubio

Fudbaleri Real Sociedada su stali u špalir kako bi uveličali prvu domaću utakmicu Valencije od osvajanja Kupa Kralja, u maju ove godine. A špalir za osvajače Kupa Kralja značio je i čudnu situaciju za golmana Valencije Jaspera Cillessena.

Valencia je u maju u finalu Kupa Kralja iznenadila Barcelonu i golovima Kevina Gameira i Rodriga slavila sa 2:1.

Cillessen je tada još uvijek bio član Barcelone, a u finalu Kupa Kralja je branio svih 90 minuta. Holanđanin je prošle sezone branio samo jednu utakmciu u LaLigi za Barcu, te je bio "rezervisan" uglavnom za Kup Kralja, takmičenje u kojem je upisao sedam nastupa.

Počeo je tako i finale, ali je isto izgubio, pa su zbog toga i razumljivi njegov izraz lica i smiješak dok je prolazio kroz špalir namijenjen osvajačima Kupa Kralja. Inače, Cillessen je ovog ljeta u potrazi za većom minutažom prešao u Valenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati da Cillessen i družina u prvoj domaćoj utakmici nove sezone nisu uspjeli doći do tri boda. Gameiro je u 58. minuti doveo Šišmiše u vodstvo, ali je i promašio penal u petoj minuti sudijske nadoknade. To, međutim, nije učinio Oyarzabal koji je u 11. minuti nadoknade donio bod Real Sociedadu sa bijele tačke.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti