Bez igrača Barcelone u najboljem timu 1. kola La Lige

Barcelona je poražena u 1. kolu

Ovo se neće uskoro ponoviti: Izabran je najbolji tim 1. kola La Lige, ali gdje su igrači Barcelone?

S. Pašalić

Nova sezona španske La Lige je krenula u petak kada su svoju utakmicu odigrali Athletic Bilbao i Barcelona.

Prvak Španije je poražen na otvaranju prvenstva golom kojeg je u 88. minuti postigao veteran Aritz Aduriz.

Real Madrid i Atletico Madrid su upisalo pobjede u 1. kolu, a Kraljevski klub se po prvi put nakon 818 dana našao ispred Barcelone na tabeli.

Španska Marca je izabrala je i najbolji tim 1. kola, a zanimljivo je da među jedanaest igrača nema niti jednog iz Barcelone.

Po dva igrača su imali Sevilla i Villarreal, a Osasuna, Alaves, Valladolid, Real Madrid, Athletic Bilbao, Mallorca i Atletico Madrid su imali po jednog predstavnika u najboljem timu kola.

Ruben Martinez, Mohammed Salisu, Sergio Reguilon, Moi Gomez, Santi Cazorla, Dani Rodriguez i Aritz Aduriz su dobili maksimalne tri zvjezdice za svoj nastup na otvaranju prvenstva.

Pored njih, u najboljoj postavi su se našli i Maripan, Jesus Navas, Toni Kroos i Joao Felix.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Stranica pod nazivom Whoscored koja se bavi sa statistikom je također izabrala svoj tim kola koji je malo drugačiji od onog koji je napravila Marca, ali ni u njemu nema igrača Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.