Ostao bez Messija, Suareza i Dembelea

Valverde nikad nije bio na većim mukama: Kako će izgledati napad Barcelone protiv Betisa?

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone za vikend igraju pred svojim navijačima protiv Betisa utakmicu drugog kola španske La Lige.

Barca je u prvom kolu doživjela poraz na gostovanju u Bilbau protiv Athletica sa 1:0, ali su Katalonci bili itekako oslabljeni jer Lionel Messi nije mogao igrati u ovom susretu zbog povrede.

Da stvari budu gore Ernesto Valverde je na ovoj utakmici ostao još bez dvojice napadača jer su se povrijedili Luis Suarez i Ousmane Dembele. Jedini napadač kojeg ima na raspolaganju Valverde je Antoine Griezmann.

Messi je počeo individualno trenirati, ali još nije poznato kada će se priključiti treninzima s ostatkom ekipe, te da li će uopšte biti spreman za susret protiv Betisa.

Katalonski Sport objavio je da će Valverde ovog vikenda biti na velikom ispitu i mukama jer postoji šansa da će biti bez Messija, Suareza i Dembelea. Jedina šansa koju ima jeste da se oporavi Messi jer će Suarez i Dembele biti van terena oko mjesec dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U napadu Barcelone protiv Betisa mogli bi igrati Griezmann, Carles Perez i vjerovatno Rafinha. Trojac kojeg niko nije mogao ni zamisliti u napadu Barcelone je sada očito jedino rješenje za Valverdea.

Prošle sezone ovakav scenario i ne bi bio toliko strašan jer je tada Valvede na raspolaganju imao Philippea Coutinha i Malcoma, ali je klub odlučio ovog ljeta da se "riješi" ovih Brazilaca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.