Ovo se neće uskoro ponoviti: Izabran je najbolji tim 1. kola La Lige, ali gdje su igrači Barcelone?
Bez igrača Barcelone u najboljem timu 1. kola La Lige

Barcelona je poražena u 1. kolu

Ovo se neće uskoro ponoviti: Izabran je najbolji tim 1. kola La Lige, ali gdje su igrači Barcelone?

S. Pašalić

Nova sezona španske La Lige je krenula u petak kada su svoju utakmicu odigrali Athletic Bilbao i Barcelona.

Prvak Španije je poražen na otvaranju prvenstva golom kojeg je u 88. minuti postigao veteran Aritz Aduriz.

Real Madrid i Atletico Madrid su upisalo pobjede u 1. kolu, a Kraljevski klub se po prvi put nakon 818 dana našao ispred Barcelone na tabeli.

Španska Marca je izabrala je i najbolji tim 1. kola, a zanimljivo je da među jedanaest igrača nema niti jednog iz Barcelone.

Po dva igrača su imali Sevilla i Villarreal, a Osasuna, Alaves, Valladolid, Real Madrid, Athletic Bilbao, Mallorca i Atletico Madrid su imali po jednog predstavnika u najboljem timu kola.

Ruben Martinez, Mohammed Salisu, Sergio Reguilon, Moi Gomez, Santi Cazorla, Dani Rodriguez i Aritz Aduriz su dobili maksimalne tri zvjezdice za svoj nastup na otvaranju prvenstva.

Pored njih, u najboljoj postavi su se našli i Maripan, Jesus Navas, Toni Kroos i Joao Felix.

Stranica pod nazivom Whoscored koja se bavi sa statistikom je također izabrala svoj tim kola koji je malo drugačiji od onog koji je napravila Marca, ali ni u njemu nema igrača Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljan
pa kako ce bit igrac iz ekipe koja je izgubila
4 0
Hooruk
I nece se uskoro ponoviti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi