Roca ima otkupnu klauzulu od 40 miliona eura

Klub iz Madrida se okreće novim rješenjima u veznom redu

Sutra je dan "D": Real kreće po igrača kojeg je Salihamidžić ovog ljeta htio dovesti u Bayern

S. Pašalić

Real Madrid se nakon nesupješnih pokušaja dovođenja Christiana Eriksena i Paula Pogbe okreće novom igraču.

Mundo Deportivo piše da je 22-godišnji igrač Espanyola Marc Roca na meti kluba iz Madrida.

Minhenski Bayern je neko vrijeme pokazivao interes za njega, a prije nešto više od mjesec dana Hasan Salihamidžić je otputovao u Pariz kako bi se sastao sa predstavnicima jednog igrača, a mediji su pisali da je to upravo igrač Espanyola.

Ipak, do transfera na kraju nije došlo, a španski list sada navodi da Roca zbog toga što je ljevak ima veliku prednsot u odnosu na ostale vezne igrače Reala i da može biti zamjena za Casemira kada on nije na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Espanyolu su jasni, Roca može ići ukoliko se plati njegova otkupna klauzula od 40 miliona eura, a Real nema baš takve planove pa se očekuje da uključi i nekog od svojih igrača u ponudu za mladog veznjaka, a sutra bi navodno sve moglo biti puno jasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.