"Japanski Messi" ipak ide na posudbu, ali ne u Valladolid
Kubo će otići na jednogodišnju posudbu u Mallorcu

Očekuje se potvrda u narednih nekoliko sati

"Japanski Messi" ipak ide na posudbu, ali ne u Valladolid

S. Pašalić

Takefusa Kubo je ovog ljeta postao novi igrač Real Madrida.

Tinejdžerska senzacija koja ima nadimak 'Japanski Messi' je svojevremeno još kao dječak stigao u redove Barcelne, ali je zbog kršenja pravila Barcelone oko dovođenja igrača morao napustiti katalonski tim.

Kubo se vratio u Japan i igrao za FC Tokyo, a ovog ljeta je stigao u Madrid i oduševio svojim potezima na pripremama Reala u SAD-u.

Ipak, konkurencija u Kraljevskom klubu je velika pa se moralo pronaći rješenje za mladog Japanca, a prema posljednjim informacijama on bi trebao otići na jednogodišnju posudbu u Mallorcu.

El Mundo Deportivo prenosi da je Kubo pristao preći u redove kluba koji je tek ušao u La Ligu, a nešto ranije je odbio otići na posudbu u Real Valladolid.

U Madridu smatraju da je mladi Japanac spreman igrati na najvišem nivou u La Ligi i da je to puno bolja opcija za njega nego da igra za drugi tim Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti