EPA

Odlazi na posudbu

Bayern popustio, nezadovoljni Sanches ima novi klub?

Agoniji Renata Sanchesa u Bayernu mogao bi, kako stvari stoje, ubrzo doći kraj.

Portugalski fudbaler u Bayern je došao kao 'wunderkind'. Kako se u proteklom periodu nije naigrao želio je napustiti Minhen još u julu, međutim Kovač ga je tada zadržao obećanjem da će mu dati više prilike, što, barem zasad, nije ispunio.

Sanches je nakon nedavne utakmice s Herthom javno poručio da je nesretan u Bayernu, a iako je pritom zaradio kaznu za nepromišljeni medijski istup, čini se kako bi na koncu mogao uspjeti u svom naumu da promijeni sredinu.

Mediji u Francuskoj izvještavaju kako tamošnji Lille pregovara sa Bayernom oko dovođenja ovog 23-godišnjeg fudbalera. U Lilleu vide Sanchesa kao idealnu zamjenu za Maiju koji odlazi u Sampdoriju, a transfer bi se trebao realizovati tako što bi došao na posudbu s opcijom otkupa na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Bavarce je Sanches dosad odigrao ukupno 53 utakmice i pritom je uspio dva puta da se upiše u strijelce, a na Allianz Arenu je došao 2016. godine iz Benfice za nešto više od 30 miliona eura.

Transferu su prethodile sjajne igre koje je Sanches pružao na Evropskom prvenstvu 2016. u Francuskoj. Tada je, sa samo 18 godina na leđima, bio jedan od ključnih igrača koji su Portugalu donijeli historijski naslov prvaka Evrope, a osim što je proglašen za najboljeg na turniru, iste godine je dobio i nagradu Golden Boy za najboljeg mladog igrača na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.