Legendarni Rivaldo nema dileme: Coutinho je zbog Messija napustio Barcelonu
Rivaldo smatra da Coutinho pored Messija nije mogao pokazati na terenu šta zna

Brazilac će u novoj sezoni nositi dres Bayerna

Legendarni Rivaldo nema dileme: Coutinho je zbog Messija napustio Barcelonu

S. Pašalić

Philippe Coutinho je prije nekoliko dana i zvanično postao novo pojačanje Bayerna.

Brazilac je stigao na jednogodišnju posudbu u redove prvaka Njemačke koji će ga na kraju moći otkupiti za 120 miliona eura.

Tako je završena saga koja je trajala jako dugo, gdje se pisalo da je Coutinho na izlaznim vratima Barcelone nakon razočaravajuće prošle sezone.

Prije samo godinu i pol Coutinho je stigao iz Liverpoola u Barcelonu za čak 145 miliona eura i tako postao najskuplje pojačanje ovog kluba u historiji.

Ipak, 27-godišnji brazilski nogometaš nije uspio pokazati sve ono što je u stanju uraditi na terenu, a bivši igrač katalonskog kluba, Rivaldo, smatra da je to u velikoj mjeri zbog Lionela Messija.

"Uvijek sam vjerovao da Philippe Coutinho ima sposobnost uspjeha u Barceloni, ali stvari su trajale previše vremena i obje su se strane dogovorile oko transfera u Bayern Munchen", rekao je Rivaldo za Betfair.

"Malo sam razočaran njegovim neuspjehom u stjecanju stalnog mjesta u prvoj ekipi, ali možda više nije bio siguran u to i možda je bio nesretan, pa se odlučio za prelazak u drugi veliki klub kako bi pokušao konačno prikazati svoj najbolji nogomet iz vremena kada je bio u Liverpoolu."

"Nikada nije lako pronaći svoj prostor u timu u kojem Lionel Messi stalno preuzima svu zaslugu i odgovornost."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Malo je igrača na svijetu sposobnih doći do takve situacije i nametnuti se, a možda Coutinho nije imao dovoljno strpljenja da nađe svoje mjesto u timu."

"Argentinska zvijezda je lider ekipe i nastavit će igrati na svom najboljem nivou još oko tri ili četiri godine, tako da je teško vidjeti kako drugi igrači sjajno igraju u Barceloni.", dodao je Rivaldo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
misljenja sam da je ovo posljednja sezona messia na vrhunskom nivou... godine cine svoje...
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti