Zvučna imena u Italiji

Serija A poprima stari šarm: Najboljih 11 prijelaznog roka na Apeninima

Admin Čaušević

Krajem prošlog i početkom ovog milenijuma u Italiji su igrali najbolji fudbaleri svijeta. Zinedine Zidane, Gabriel Omar Batistuta, Luis Nazario da Lima Ronaldo, Alessandro Del Piero, Paolo Maldini su samo neka od najzvučnijih imena. 

Italijanska Serija A je tada bila najpopularnija i najjača fudbalska liga svijeta, a čini se da polako počinje poprimati stari šarm.

Ovog ljeta na Apenine je stiglo niz zvučnih imena koji će "calcio" sigurno učiniti popularnijim, a i sama liga bi trebala postati neizvjesnija.

U Italiju su stigli igrači iz Real Madrida, Manchester Cityja i Manchester Uniteda, ugovore su potpisail neki od najboljih slobodnih igrača, kao i neki veliki svjetski talenti što govori da je platežna moć klubova sve bolja.

Idealnih 11 prema izboru portala Tuttomercato u formaciji 4-3-3 bi trebala izgledati ovako. Na golu bi stajao Pau Lopez (Roma), dok bi defanzivni kvartet činili Danilo (Juventus), De Ligt (Ajax), Godin (Inter) i Theo Hernandez (Milan).

U veznom redu bi igrali Rabiot (Juventus), Schone (Genao), Nandez (Cagliari), dok bi napad predvodili Lozano (Napoli), Lukaku (Inter) i Ribery (Fiorentina).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prijelazni rok u Italiji traje do 2. septembra, a ako je vjerovati pisanju tamošnjih medija u narednih desetak dana za očekivati je dolazak još zvučnih imena u Seriju A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.