Kralj propalih transfera: Witsel objašnjava zašto nije prešao u Real, Juve, Manchester...

Belgijanac mogao igrati za velike klubove

Kralj propalih transfera: Witsel objašnjava zašto nije prešao u Real, Juve, Manchester...

Belgijski fudbaler i član Borussije Dortmund Axel Witsel otkrio je u razgovoru za Goal da je svojevremeno mogao preći u Real Madrid, Manchester United, PSG i Juventus. 

Witsel danas ima 30 godina i već lagano ulazi u posljednje godine karijere, a svojevremeno je bio jedan od najtalentovanijih vezih igrača u Evropi.

U vrijeme kada je napuštao Benficu, na ljeto 2012. godine, mogao je da bira naredni klub, ali on se odlučio za Zenit što se nije ispotavilo kao dobar porez. Tamo je proveo najbolje godine karijere, a poslije toga se odlučio na transfer u Kinu.

Vrlo brzo se vratio u Evropu i obukao dres Dortmunda, a danas, kada je već na zalasku karijere, govori o transferima koji nisu uspjeli.

"Mogao sam preći u Real Madrid dok je trener bio Mourinho. Ali, u tom trenutku Real je doveo Luku Modrića i nisam vidio onda smisao u tome da i ja dođem. Nekoliko dana prije kraja transfer perioda Zenit me je pozvao. Imao sam dobar razgovor sa ljudima iz kluba i došlo je do dogovora. Otvorena sam osoba i ne bojim se odlaska u Rusiju", kaže Witsel.

Kasnije je, kako kaže, bio vrlo blizu prelaska u Juve i to kao sloboda igrač.

"Moj ugovor sa Zenitom je isticao i htio sam preći u Juve. Bio sam čak prošao i ljekarske preglede i trebalo je samo da potpišem ugovor. Čitav dan sam čekao u kancelariji, a onda su me nazvali iz Zenita i rekli da se vratim. Sada gledano, to je vjerovatno bila sudbina. Možda nije bio najbolji trenutak za odlazak".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prošlog ljeta je prešao u Dortmund, a zamalo je obukao dres Manchester Uniteda ili PSG-a u to vrijeme.

"Prvo me je iz Dortmunda zovnuo sportski direktor Michael Zorc, a potom i trener Lucien Favre. Imao sam i druge ponude. Mogao sam otići u PSG ili United, ali nisam želio da čekam. A, također sam imao osjećaj da sam prvi izbor Dortmundu. Važno mi je da se osjećam lijepo kada potpisujem za novi klub. Odlučio sam da potpišem za Dortmund, jer je to top klub, a stvarno sam htio preći u neki top evropski klub. Možda je to bila i m oja posljednja šansa jer sam imao 29 godina", kaže na kraju Belgijanac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Samo kod nas je igrac sa 30 godina na zalasku karijere.
6 0
teddy sheringham
Umalo zamalo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi