FOTO: Sportal.bg

Slovenci neporaženi Razgradu

Pirić junak Maribora!

Admin Čaušević

Maribor je u prvoj utakmici play-offa za ulazak u grupnu fazu Evropa lige odigrao 0:0 na gostovanju kod Ludogoretsa. 

Najviše zasluga zašto se Viole iz Bugarske vraćaju neporažene nosi Kenan Pirić koji na radost selektora Roberta Prosinečkog u pravo vrijeme ulazi u reprezentativnu formu.

Pirić je u Razgradu imao pune ruke posla. Igrači Ludogoretsa su imali čak 28 pokušaja, njih sedam je išlo u okvir gola, ali bh. reprezentativnog čuvara mreže nisu uspjeli matirati.

Bivši golman Slobode i Zrinjskog je imao sedam intervencija, a posebno se izdvajaju one iz 17. minute kada je zaustavio dalekometni pokušaj Antona Nedyalkova, te iz 67. kada je odbranio šut Claudiaua Keserua.

Prvak Slovenije je više od pola sata igrao sa igračem manje nakon isključenja Dine Hotića u 57. minuti. Inače, i Pirić je u 92. minuti zaradio javnu opomenu zbog odugovlačenja igre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.