Pirić i Maribor nemoćni u Norveškoj

Rosenborg ide dalje

Pirić i Maribor nemoćni u Norveškoj

Fudbaleri Maribora gostujućim porazom od Rosenborga oprostili su se od daljeg takmičenja u Ligi prvaka.

Nakon što su u prvom meču Mariborčani poraženi od Rosenborga s 3:1, bilo je teško za očekivati da mogu nastaviti evropski put, što se i ispostavilo u revanšu u kojem su izgubili identičnim rezultatom.

No, prvi dio utakmice slovenački tim dobro je otvorio i do odlaska na odmor uspio je da povede golom koji je postigao Vancaš na asistenciju Hotića.

U nastavku se igra 'viola' raspala, pa je već u osmoj minuti nastavka Rosenborgu izjednačenje donio Soderlund, a potom u 61. minuti preokret Konradsen. Isti igrač je deset minuta prije kraja uspio da postigne još jedan gol za, ispostavit će se, konačnih 3:1 u Trondheimu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Golman reprezentacije BiH Kenan Pirić je, po običaju, branio svih 90 minuta za Maribor, ali nije uspio na kraju da zaustavi raspoložene domaće igrače.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi