Pirić primio nevjerovatan gol u porazu Maribora od Rosenborga, LASK i Celtic mogu biti zadovoljni
Maribor će imati težak zadatak u uzvratu

Gosti su ostvarili dobre rezultate

Pirić primio nevjerovatan gol u porazu Maribora od Rosenborga, LASK i Celtic mogu biti zadovoljni

S. Pašalić, foto: EPA

Rosenborg je uspio savladati Maribor u gostima sa 3:1 u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

U dosta izjednačenoj utakmici gosti su prvi stigli do vodstva u 50. minuti kada je Alexander Soderlund izveo slobodan udarac sa velike udaljenosti i opalio po lopti, a Kenan Pirić je bio nemoćan.

Četrnaest minuta kasnije isti igrač je na asistenciju Asena postigao gol za vodstvo Rosenborga od 2:0.

Maribor je uspio u 70. minuti sjajnim golom Tavaresa smanjiti na 2:1, ali je samo minutu kasnije Jensen pogodio za 3:1 i veliku prednost pred uzvrat.

Basel je na svom terenu također poražen od LASK Linza sa 2:1. Gosti su poveli u 50. minuti golom Treunera, a u 82. minuti Klauss je pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Švicarci su u 87. minuti sjajnim golom Zuffija uspjeli smanjiti na 2:1 uoči uzvrata u Austriji.

CFR Cluj je na svom terenu odigrao 1:1 proti škotskog Celtica. Domaći su poveli u 28. minuti golom Rondona, ali su gosti samo devet minuta kasnije preko Forresta izjednačili na 1:1, a bio je to na kraju i konačni rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi