Milanić: Snosi li Pirić odgovornost za poraz? Teško je o tome razgovarati

Nakon poraza od Rosenborga

Milanić: Snosi li Pirić odgovornost za poraz? Teško je o tome razgovarati

Rezervni golman reprezentacije BiH Kenan Pirić nije se proslavio u sinoćnjem meču između Maribora i Rosenborga (1:3).

U duelu sa norveškim klubom Pirić nije bio na svom prepoznatljivom nivou, slovenački mediji su ga označili kao glavnog krivca za prvi gol, a nakon utakmice Slovenci su se pitali da li bi bilo drugačije da je na golu umjesto njega stajao iskusniji Jasmin Handanović.

O tome trener Darko Milanić nakon utakmice nije želio pretjerano govoriti. 

"Da li Pirić snosi odgovornost za poraz? O tome je teško razgovarati sad. Sigurno je da posao nije odradio onako kako je trebao", kazao je, između ostalog, trener Maribora Darko Milanić. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Slovenci također navode kako Pirić nije briljirao ni u prethodnom ligaškom meču protiv Mure, i očito je da traže "žrtveno janje" a čini se da su brzo zaboravili dobra izdanja našeg mladog golmana. 

Ništa novo, rekli bismo, "stranci" su uvijek prvi na udaru, no treba vjerovati da će Pirić iz svega izaći još jači te da će svojim nastupima "natjerati" Slovence da promijene priču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije