Portugalac mijenja sredinu

Renato Sanches danas potpisuje za novi klub koji obara rekord kako bi ga doveo

Portugalski fudbaler Renato Sanches danas će i zvanično promijeniti klub. 

Sanches je u Bayern stigao na ljeto 2016. godine, ali se u Minhenu nikada nije pokazao kao dovoljno kvalitetno pojačanje. Trener Niko Kovač mu je obećao da će igrati više ove sezone u odnosu n a prethodnu, ali to se za sada nije desilo.

Zbog toga je Sanches poslije meča protiv Herthe ponovo izrazio nezadovoljstvo, a klub je konačno popustio i pustio ga da ide.

On će, kako prenose francuski mediji, danas popodne obaviti ljekarske preglede u Lillu te će potpisati petogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Pomenuti izvori prenose da su Lille i Bayern dogovorili obeštećenje od 25 miliona eura što će biti rekordna suma novca koju ovaj francuski klub isplaćuje kako bi doveo jednog igrača.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, poznato je i to da će Sanches potpisati petogodišnji ugovor sa novim klubom.

Podsjetimo, on je prije Bayerna igrao za Benficu, a dok je boravio u Minhenu bio je na posudbi u Swanseaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.