Bayern popustio, nezadovoljni Sanches ima novi klub?
EPA

Odlazi na posudbu

Bayern popustio, nezadovoljni Sanches ima novi klub?

Agoniji Renata Sanchesa u Bayernu mogao bi, kako stvari stoje, ubrzo doći kraj.

Portugalski fudbaler u Bayern je došao kao 'wunderkind'. Kako se u proteklom periodu nije naigrao želio je napustiti Minhen još u julu, međutim Kovač ga je tada zadržao obećanjem da će mu dati više prilike, što, barem zasad, nije ispunio.

Sanches je nakon nedavne utakmice s Herthom javno poručio da je nesretan u Bayernu, a iako je pritom zaradio kaznu za nepromišljeni medijski istup, čini se kako bi na koncu mogao uspjeti u svom naumu da promijeni sredinu.

Mediji u Francuskoj izvještavaju kako tamošnji Lille pregovara sa Bayernom oko dovođenja ovog 23-godišnjeg fudbalera. U Lilleu vide Sanchesa kao idealnu zamjenu za Maiju koji odlazi u Sampdoriju, a transfer bi se trebao realizovati tako što bi došao na posudbu s opcijom otkupa na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Bavarce je Sanches dosad odigrao ukupno 53 utakmice i pritom je uspio dva puta da se upiše u strijelce, a na Allianz Arenu je došao 2016. godine iz Benfice za nešto više od 30 miliona eura.

Transferu su prethodile sjajne igre koje je Sanches pružao na Evropskom prvenstvu 2016. u Francuskoj. Tada je, sa samo 18 godina na leđima, bio jedan od ključnih igrača koji su Portugalu donijeli historijski naslov prvaka Evrope, a osim što je proglašen za najboljeg na turniru, iste godine je dobio i nagradu Golden Boy za najboljeg mladog igrača na svijetu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi