Oproštaj od nogometa

Rukom napisano emotivno pismo Fernando Torresa

Edmir Škorić

Španski nogometaš Fernando Torres (35) danas se oprostio od najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Torres je još u aprilu najavio da će 23. augusta odigrati posljednji meč u karijeri. Njegov Sanan Tosu poražen je sa 6:1 od Kobea za koji su igrali Iniesta i Villa, Torresovi bivši saigrači, no rezultat je bio najmanje važan.

Okončana je jedna duga, nestvarno bogata i lijepa karijera u kojoj je Torres igrao za Atletico, Liverpool, Chelsea, Milan... Osvajao je trofeje u svim klubovima, Ligu prvaka s Chelseajem, dva puta Evropsko i Svjetsko prvenstvo sa Španijom, dva puta Evropsku ligu, prvenstvo Evrope za igrače do 19 godina, FA Kup, igrao i sa Atleticom finale Lige prvaka, a tu je i bezbroj individualnih postignuća.

Na svakom od mjesta na stadionu Best Amenity danas u Tosuu bilo je rukom napisano pismo Fernanda Torresa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kad mi je bilo pet godina, počeo sam igrati nogomet s bratom. Trideset godina kasnije igrat ću svoj posljednji meč kao profesionalac. Danas se osvrćem i teško mogu vjerovati svemu što sam proživio. Osjećam se jako sretnim da sam mogao osvojiti najvažnije trofeje na svijetu i igrati za neke od najprestižnijih klubova", napisao je Torres, između ostalog, u pismu.

"Postoje i uspjesi sa španskom reprezentacijom . Doživio sam osjećaje velike emocije i sreće. Želio sam se zahvaliti nogometu što me učinio tako sretnom osobom, ali ne želim zaboraviti najautentičniji dio sporta, dio zbog čega je tako divan - navijači. Hvala svakom od navijača ekipa za kojeg sam igrao, koji me vole, navijaju i poštuju. Također, protivničkim navijačima jer ste me učinili boljim igračem. Nadam se da ste uživali u mom nogometu i da sam vas nadahnuo na neki način. Nikad ne prestanite juriti svoje snove, bilo je to pravo zadovoljstvo. Hvala, nogomet".

Caption
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.