Neslavan kraj za Torresa

Težak poraz u posljednjem meču

Neslavan kraj za Torresa

E. Škorić

Španski napadač Fernando Torres danas je odigrao svoj posljednji meč u karijeri.

Bivši napadač Atletico Madrida, Liverpoola i Chelseaja (35) karijeru je završio u Japanu sa Sagan Tosuom.

No, posljednji meč neće pamtiti po lijepom, pošto je njegov tim kao domažin poražen sa 6:1 od Vissel Kobea u kojem igraju njegovi bivši saigrači Andres Iniesta i David Villa.

Torres je odigrao 110 mečeva za Španiju i osvojio je Svjetsko prvenstvo 2010., kao i Evropsko prvenstvo 2008. i 2012., postigavši gol u oba finala.

U junu je najavio da će se povući nakon utakmice sa Vissel Kobeom 23. augusta i danas se to i dogodilo.

"Oprostiti od nogometa pored svog dragog prijatelja Inieste nešto je što nikada ne bih mogao zamisliti", rekao je Torres na konferenciji za novinare u to vrijeme.

"Pokušao sam pronaći ikoničan trenutak da igram svoju posljednju igru i mislim da je to savršen tajming", poručio je Torres.

Iniesta i Torres prijatelji su otkako su zajedno igrali za omladinske reprezentacije Španije.

Torres je karijeru započeo s Atleticom, prije nego što je 2007. godine prešao za 20 miliona funti u Liverpool, gdje je postigao 81 gol u 142 utakmice. 2011. godine doveo ga je Chelsea za tadašnju britansku rekordnu nakadu za transfer od 50 miliona funti.

Osvojio je s Plavcima Ligu prvaka, a nakon 45 golova na 172 meča za londonski klkub te četveromjesečne posudbe u Milan, vratio se u Atletico krajem 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi