Odlazi nam veliki Fernando Torres

Danas igra posljednji meč

Odlazi nam veliki Fernando Torres

Legendarni španski fudbaler Fernando Torres odlučio se za odlazak u penziju. 

Popularni El Nino danas ima 35 godina i nastupa za japanski klub Sagan Tosu. Za nešto više od dva sata počet će posljednji meč u karijeri.

Njegova ekipa u okviru japanske J-League igra na domaćem terenu protiv Kobe i to će biti posljednji susret za Torresa. Zanimljivo, u ekipi Kobe igra Andres Iniesta, njegov dugogodišnji saigrač iz reprezentacije pa će oproštaj samim tim biti još zanimljiviji.

Inače, Torres je odlazak u penziju najavio preko Twitter profila.

O njemu i njegovoj karijeri ne treba posebno trošiti riječi. Najslavnije dane svakako je proveo u Atletico Madridu i Liverpoolu, a poslije odlaska iz redova Redsa u Chelsea došlo je do velikog pasda forme.

Ipak, kasnije se vratio u Atletico s kojim je igrao i finale Lige prvaka u kojem je 2016. godine poražen od Reala.

Za reprezentaciju Španije je odigrao 110 utakmica i postigao 38 golova. S Crvenom furijom se popeo na evropski i svjetski tron.

Top Komentari

Mase007
Veliki sto je odigrao 2 dobre sezone u Atletiku i 1 sezonu dobru u Liverpulu. I to je to. A za ostalo samo se nasao u pravom klubu u pravo vrijeme ili reprezentaciji kako bi osvojio trofeje. Daleko je on od velikog.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi