EPA

Detalji sa početka karijere

Ronaldo: Bio sam blizu Arsenala

Portugalac Cristiano Ronaldo otkrio je kako je u prošlosti malo nedostajalo da pređe u Arsenal.

Kao velika nada Ronaldo je 2003. godine najprije otišao u Manchester United, u kojem je i napravio ime, no prije nego što je završio na Old Traffordu malo je nedostajalo da potpiše za londonski tim.

Otkrio je to i sam Ronaldo, a u Arsenalu ga je želio vidjeti tadašnji trener Arsene Wenger, i to u periodu kada su za Topnike na vrhuncu svojih moći nastupali Thierry Henry, Robert Pires, Dennis Bergkamp...

"Sastao sam se s Wengerom i razmišljao o tome da dođem u Arsenal. Bilo je tada još pregovara sa Valencijom, Realom, Interom, željela me i Barcelona", ispričao je Ronaldo za TVI, pa dodao:

"Sve se na kraju promijenilo poslije jedne utakmice protiv Manchester Uniteda. Stvari su odjednom postale ozbiljne, pregovori su se intenzivirali i na kraju sam potpisao ugovor."

Sve ostalo je historija. U Manchester Unitedu je Ronaldo ostavio veliki trag, osvojio je s tim klubom mnoštvo trofeja, uključujući i Ligu prvaka 2008. godine. Nakon toga uslijedila je epizoda u Real Madridu i potom transfer u Juventus koji će, po svemu sudeći, biti i posljednji u njegovoj bogatoj karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.