Već je zagolicao maštu navijača Arsenala, a čini se da bi mogao biti potpuno spreman za derbi

Da li će Pepe početi protiv Redsa?

Već je zagolicao maštu navijača Arsenala, a čini se da bi mogao biti potpuno spreman za derbi

Navijači Arsenala su s oduševljenjem primili vijest da je njihov klub pobijedio konkurenciju i uspio osigurati potpis Nicolasa Pepea.

Pepe je skupo koštao Topnike, pa sada svi na Emiratesu od njega očekuju velike stvari.

Reprezentativac Obale Slonovače, međutim, još uvijek nije upisao start za Arsenal. Ipak, u dva ulaska s klupe dobro je "zagolicao" maštu navijača Arsenala, a to se posebno odnosi na utakmicu protiv Burnleyja i nekoliko sjajnih poteza na istoj.

Sada je, međutim, doskorašnji fudbaler Lillea spreman, te bi za vikend mogao upisati svoj prvi startu u dresu Arsenala u PL.

Bio bi to sjajan trenutak za Pepov "puni" debi s obzirom da Arsenal u subotu (u okviru trećeg kola Premiershipa) gostuje kod viceprvaka Engleske Arsenala.

Trener Arsenala Unai Emery do sada nije želio rizikovati i gurnuti 24-godišnje pojačanje plaćeno 80 miliona eura "u vatru" s obzirom da Pepe nije odradio pune pripreme sa Topnicima. Ipak, jasno je da i Emery od svoje nove zvijezde očekuje velike stvari.

"Najvažnija stvar je da mu, kao čovjek, pomognem da se on i njegova porodica ovdje osjećaju ugodno. Sada je već tri sedmice sa nama. Nije prošao predsezonske pripreme, ali se osjeća sve bolje i bolje. Npr. u prvom meču je igrao 15 minuta, protiv Newcastlea, a onda je protiv Burnleyja igrao 45", izjavio je Emery, pa dodao:

"Mislim da se njegove individualne predstave konstatno poboljšavaju. Kada je u pitanju subota, možda je spreman za više minuta... To ću odlučiti sutra, ali njegov napredak je zaista bio pozitivan. Stvari idu dobro i za tim i za njega".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, subotnji derbi na Anfieldu (18:30h) će biti i sudar jedine dvije ekipe u Premiershipu koje su u prva dva kola upisale dvije pobjede.

Arsenal će se svakako nadati da će pružiti bolju partiju nego na svom zadnjem gostovanju na Anfieldu kada su Kloppovi izabranici "razmontirali" ekipu iz Londona i slavili sa 5:1.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arsenal_fan_1886
kupis fudbalera, platis 72 milke, 22 odmah, po 10 narednih 5 godina, a on se zove PEPE kud je otiso ovaj svijet, biznis prije svega, pa tek onda ostalo. P.S. Gazija je bot. Ovo sto radi je odlicno jer navijace 56senala (sta god mu to znacilo) cini aktivnim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi