Emery otpisao dvojicu: Bolje im je da idu i budu sretni u nekom drugom klubu

Trener Topnika otvoren

Emery otpisao dvojicu: Bolje im je da idu i budu sretni u nekom drugom klubu

Do kraja prelaznog roka u većini evropskih zemalja nije ostalo još puno, pa su u Arsenalu otvoreno poručili dvojici svojih fudbalera da im je bolje da što prije napuste Emirates.

O tome je u najavi sutrašnjeg velikog derbija sa Liverpoolom govorio i trener Arsenala Unai Emery. Iz njegovih riječi je jasno da su Shkodran Mustafi i Mohamed Elneny otpisani, ta da bi za njihovu budućnost bilo dobro da promjene sredinu.

"Imamo nekoliko igrača koji znaju svoju situaciju. Na primjer, Elneny i Mustafi, oni znaju kakva je njihova situacija u ekipi", istakao je Emery, pa nastavio:

"Želim da igrači budu sretni ovdje, želim da budu protagonisti, a prošle godine Mustafi i Mo nisu bili sretni kada nisu igrali... Puno sam razgovarao sa njima prošle godine i mislim da je za njih pozitivno da odu i potpišu za drugi tim u kojem će biti protagonisti, tako mogo biti sretni i nastaviti svoje karijere".

"To su veliki igrači, ali ovdje će zbog različitih okolnosti imati manje šanse da pokažu svoj kapacitet ili da budu sretni minutažom i utakmicama... Znaju kakva je situacija, ja im želim sve najbolje i mislim da je najbolje da budu protagonisti u nekom drugom timu, da odu i dobiju novi izazov. Ali oni za sada treniraju sa nama, ali i znaju kakva je situacija", poručio je Emery.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je Mustafiju, koji ove sezone još nije zaigrao za Arsenal, ponuđen odlazak u Romu na posudbu. On je do sada isticao da ne želi napustiti Arsenal, ali rizikuje da u novoj sezoni bude u drugom planu na Emiratesu.

Mohamed Elneny se nije naigrao u dresu Arsenala od svog dolaska na Emirates, a sada se špekuliše da bi karijeru mogao nastaviti u Galatasarayju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
MOMCI IDITE, karijera je SUVISE KRATKA.. STETA DA NE OKUSITE SLAST TROFEJA...a neka ovi budu PROTAGONISTI...hahaah kakva SMIJURIJA OD KLUBA..
10 0
esed
Gazija koliko si plitak kad ovakve clanke pises sa dvadeset godina braka ja sam mislio da si prvi razred osnovne
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti