Ko propušta naredne utakmice?

Bitan dvojac Sarajeva propušta Pecaru, ali se vraća na Grbavici, Željin defanzivac otpao za derbi

Edmir Škorić

Široki Brijeg i Sarajevo igraju u srijedu zaostali meč 4. kola Premijer lige, a već za vikend slijedi veliki bosanskohercegovački derbi na Grbavici.

Sarajevo i Željo derbi dočekuju kao prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, što odavno nije bio slučaj.

Bordo tim će imati manje vremena za odmor, pošto već u srijedu igra na Pecari meč 4. kola, ali svakako da tim Husrefa Musemića kao prvak države preuzima barem blagu ulogu favorita pred najteže gostovanje u sezoni.

Ono što je sigurno, derbi će propustiti bek Plavih Siniša Stevanović, koji je na Pecari zaradio žuti karton, treći u sezoni.

Zbog akumuliranih kartona Bahrudin Atajić iz Mladosti neće igrati protiv Zrinjskog, Dino Ćorić (Široki Brijeg) propušta Sarajevo, a Velež bez Dine Hasanovića i Ede Vehabovića dočekuje Radnik.

Borislav Terzić nema pravo nastupa za Tuzla City u gradskom derbiju protiv Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači Sarajeva Nebojša Gavrić i Darko Lazić propuštaju duel na Pecari, ali bit će odmorni i spremni za gostovanje Željezničaru.

Naravno, ostali igrači se moraju paziti da ne dobiju eventualno crveni karton zbog kojeg bi propustili derbi, a niko u bordo timu nema dva žuta kartona, odnosno niko se ne mora pribojavati da bi eventualnim žutim kartonom propustio veliki derbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.