Nevrijeme nije previše utjecalo na posjetu: Zadovoljavajuće brojke i u 6. kolu Premijer lige

Najviše publike u Sarajevu

Nevrijeme nije previše utjecalo na posjetu: Zadovoljavajuće brojke i u 6. kolu Premijer lige

A. Čaušević

Svih šest mečeva 6. kola Premijer lige BiH odigrano je jučer, a posjeta na stadionima širom BiH bila je poprilično zadovoljavajuća. 

Iako je jučer veći dio BiH pogodilo nevrijeme te su pojedini mečevi bili na ivici regularnosti to se nije previše odrazilo na prosječnu posjetu.

Na šest premijerligaških stadiona jučer se okupilo nešto više od 15.000 ljubitelja fudbala, preciznije njih 15.200.

To znači da je prema podacima NFSBiH jučerašnje susrete u prosjeku pratilo 2.533 gledaoca što je svakako odlična brojka obzirom na uslove kakvi su vladali.

Najviše gledaoca bilo je na stadionu Asim Ferhatović Hase. Duel Sarajeva i Veleža pratilo 4.500 navijača oba kluba. Da nije bilo kiše posjeta na našem najvećem stadionu bi si gurno bila i veća.

Zeničani su ponovo pokazali lojalnost "svom" Čeliku. Na Bilinom polju protiv Tuzla Cityja je bilo prisutno 4.000 gledaoca.

Dobra posjeta je zabilježena i na Tušnju. Minimalni trijumf Slobode nad Zvijezdom 09 je ispratilo 3.000 većinski domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najuzbudljivije je bilo na Pecari. Najbolju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone i remi (3:3) Širokog Brijega i Željezničara je posmatralo 1.500 gledaoca.

Pod Bijelim brijegom za vijrme utakmice Zrinjski - Borac je bilo prisutno 1800 gledaoca, dok je najslabija posjeta zabilježena na utakmici Radnik - Mladost. Utakmiciu u Semberiji je posmatralo 400 gledaoca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ForzaLikCE
šta je bilo kitari? Jel nam mala posjeta?
2 7
RollingBlunt
vise ljudi u redu za wc u nekom kaficu nego hordi na sjeveru ... katastrofaa
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi