Moukoko nakon četiri kola ima devet postignutih golova

On će biti noćna mora za svaku odbranu u budućnosti

Borussia ima pravu zvijer: 14-godišnjak postigao hat-trick za samo osam minuta!

S. Pašalić

Borussia Dortmund definitivno ima supertalentovanog napadača za budućnost, sada je to već svima jasno.

Naime Youssoufa Moukoko je u pobjedi juniorskog tima Borussije nad Arminijom Bielefeld od 6:2 postigao hat-trick za samo osam minuta.

Moukoko je pogađao protivničku mrežu u 25., 27., i 33. minuti, a na kraju je utakmicu mogao završiti i sa više postignutih golova s obzirom da mu je u drugom poluvremenu poništen jedan gol i jednom je pogodio stativu.

Talentovani 14-godišnjak sada nakon četiri kola ima devet postignutih golova, a zanimljivo je da je u prvom kolu protiv Wuppertala postigao čak šest golova u pobjedi Borussije od 9:2.

Mladi napadač je tako nastavio dominirati čak i protiv igrača koji su i po tri godine stariji od njega.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nastavak je ovo samo dobre igre Moukokoa koji je u svojoj debitantskoj sezoni za U17 tim Borussije postigao 40 golova u 28 utakmica.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.