Korpulentni napadač u ljetnom prelaznom roku stigao je u Sjevernu Makedoniju, a to se pokazalo kao odličan potez jer je Jurina trenutno prvi strijelac lige i ponajbolji igrač kluba. Foto:Shkupi.com

Jurina igra sjajno u Shkupiju

Bivši napadač Čelika briljira u Sjevernoj Makedoniji

Dino Kurbegović

U Sjevernoj Makedoniji odigrana su tri kola, lideri na tabeli su Akademija Pandev i Renova s po sedam bodova. Ekipa Shkupija zauzima petu poziciju s četiri boda na svome kontu.

Za Shkupi od ove sezone kao posuđen igrač iz zeničkog Čelika nastupa 25-godišnji napadač Marin Jurina. Dolazak ovog igrača rođenog u Livnu u Sjevernu Makedoniju pokazao se kao odličan potez.

U četiri utakmice od kako je došao u Shkupi, Jurina je postigao već šest golova. Korpulentni napadač postigao je tri gola u prvenstvu Sjeverne Makedonije, dok je dva dodao u Kupu, te jedan u okviru pretkola Evropske lige.

Zanimljivo da je Marin Jurina u 35 utakmica za zenički Čelik postigao skromna tri gola, što dovoljno govori da je dolazak u Skhupi pravi potez, te će mu svakako biti od velike koristi, kako bi na kraju sezone napravio možda i novi transfer u neku od jačih liga.

Jurina je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Zadar, Hajduk, Zrinjski, Koper, Čapljinu, Ankaran, Krško i Čelik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.