Zašto kapitena NK Čelik pet utakmica nema u rosteru za utakmicu

Salčinović i Ozer nisu u dobrim odnosima

Zašto kapitena NK Čelik pet utakmica nema u rosteru za utakmicu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nisu ni iz trećeg pokušaja na domaćem terenu uspjeli da postignu gol ni da pobijede protivnika. Zeničani su tako u tri utakmice na domaćem terenu na omjeru nula postignutih i dva primljena gola.

Iako se jučer na Bilinom polju uprkos velikom nevremenu skupilo oko 4.000 gledatelja, a utakmicu su svojim dolaskom uveličali predsjednik HNS-a Davor Šuker i predsjednik N/FSBiH, Elvedin Begić, na kraju crno-crveni nisu uspjeli da pobijede i dodatno se približe samom vrhu Premijer lige.

Evidentno je da su pojedinci igrači na početku Premijer lige totalno van forme, ali šef struke Hasan Ozer i dalje im vjeruje, iako na terenu pokazuju skromna izdanja, koja nisu u rangu njihovog renomea i kvaliteta.

Svi se pitaju šta je s kapitenom Fenanom Salčinovićem, koji je nekoliko dana prije početka Premijer lige potpisao novi, trogodišnji ugovor s Čelikom. Zeničanin ima 32 godine i sigurno još nije za staro gvožđe, a prošao je cijele pripreme s ekipom bez povreda, što svakako još čudi kada je u pitanju izostavljanje ovog igrača iz ekipe.

Na press konferenciji prije utakmice protiv Tuzla Citiya, potpisnik ovog teksta pitao je šefa struke za status Salčinovića, na šta je isti odgovorio da je kapiten tu s ekipom, da dobro trenira i da im je svaki igrač u rosteru bitan jednako.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Salčinović je u prvom kolu Premijer lige na Pecari bio na klupi za rezervne igrače, ali nije ulazio u igru. U narednih pet utakmica nijednom nije bio u zapisniku za utakmicu. Očito da postoji razilaženje u mišljenjima između šefa struke i kapitena. Na kraju ipak u svoj priči ispašta klub, jer na poziciji polušpica osim Dedića i Salčinovića, trener u rosteru nema nijednog igrača, koji može odigrati na poziciji iza napadača.

U narednom kolu Zeničani će na gostovanje Borcu, a nakon toga će u Zenici dočekati ekipu Mladosti. Iako nakon šest kola, trener Hasan Ozer ima samo jedan poraz, naredne dvije utakmice mogle bi odlučiti njegovu sudbinu jer bez četiri boda u naredne dvije utakmice, teško da će zadobiti povjerenje predsjednika Aydina Olguna za nastavak sezone u kojoj crno-crveni žele da izbore Evropu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
Šta se dešava? Pa dešava se da Feno ne može potrčat, ni ja ga ne bih stavio da igra. Prošle godine protiv Goška ušao u 20-oj minuti a izlazi u 80-oj. Nije spreman čovjek, da sam na njegovom mjestu završio bih karijeru. Svaka čast za prijašnje igre Feno, ali ostavi se lopte, ne možeš više.
0 18
Mostar
Pravi vehabija nebi mu dao igrat Dok se nebi obrijao, nebi me cudilo da mu Brada stoji, a husa govedo
1 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti