Milan u utakmici protiv Udinesea nije uputio udarac u okvir gola

Rossoneri su imali očajan start

Milan je poražen, ali jedna druga stvar treba više da brine navijače ovog kluba

S. Pašalić, foto: EPA

Milan je odigrao svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Serije A i poražen je na gostovanju kod Udinesea rezultatom 1:0.

Rossoneri su odigrali jako loš meč u kojem su izgledali bezidejno i gdje su do gola čini se mogli doći samo iz penala, što su u nekoliko navrata i pokušai izboriti, ali sudija ni nakon pregleda VAR snimke nije odlučio da dosudi najstrožu kaznu.

Nakon odlaska Gennara Gattusa sa klupe Milana poslije neuspjeha u prošloj sezoni, novi trener je postao Marco Giampaolo, ali ako je suditi prema prvom meču, nije donio velike promjene.

Milan je ovog ljeta doveo neka pojačanja, među kojima je i bh. nogometaš Rade Krunić, ali čini se da će se Paolo Maldini i Zvonimir Boban morati potruditi da do kraja prelaznog roka dovedu još neka zvučna imena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očigledno je da su Rossonerima potrebna još neka pojačanja, a koliko su danas bili loši govori i podatak da protiv Udinesea nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac u okvir gola.

Posljednji put kada se to Milanu desilo je bilo 2017. godine u utakmici protiv Rijeke u okviru Evropske lige kada su na Rujevici poraženi sa 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.