Pred potpisom za Domžale

Dražen Bagarić nakon meča protiv Sarajeva napušta Široki Brijeg i ide u Sloveniju?

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega u subotu su na svom terenu remizirali protiv Željezničara (3:3), a već u srijedu ih očekuje novi derbi na Peceri kada gostuje Sarajevo.

Široki je protiv Želje imao prednost od 3:1 nakon prvog dijela, ali su u drugom dijelu ispustili veliku prednost i dopustili gostima da izbjegnu poraz. No, derbi protiv Želje već je zaboravljen jer Široki u srijedu dočekuje Sarajevo.

Meč protiv bordo kluba će najvjerovatnije biti posljednji za Dražena Bagarića koji je na izlaznim vratima Širokog. Kako piše Jabuka.tv Široki će ostati bez prvog napadača i Bagarić bi karijeru trebao nastaviti u Sloveniji.

Navodno, ovaj 26-godišnji napadač sve je dogovorio s NK Domžale i u narednim danima bi trebao zvanično potpisati ugovor sa ovim klubom. Bagarić je u Široki stigao početkom 2018. godine iz Soligorska i na 55 utakmica postigao je 21 gol, te dodao šest asistencija.

Široki bi trebao dobiti odštetu za ovog napadača jer Bagarić ima ugovor do kraja ove sezone. On je ponikao u dresu Dinare Knin, a još je igrao za Split, Dugopolje i izraelski Ashdod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.