Mladi Brazilac ostaje u španskoj prijestolnici

Real Madrid neće slati Rodryga na posudbu

Jedno od pojačanja Real Madrida ovog ljeta bilo je i novo brazilsko čudo od djeteta, Rodrygo.

Ovaj 18-godišnjak je svojim sjajnim igrama u dresu Santosa još prošle godine privukao pažnju Real Madrida koji je odmah osigurao njegov potpis za 45 miliona eura.

Rodrygo se ovog ljeta i zvanično pridružio Kraljevima. Trenirao je i igrao u prvom timu tokom predsezone, ali je poprilično jasno da za njega još nema mjesta u Zidaneovoj ekipi.

Vjeruje se da neće biti dijelom ekipe za ovu sezonu La Lige, te da će istu provesti u "Castilli".

Ipak, Rodrygo je član Real Madrida, a španski mediji pišu i kako on u ekipi zauzima jedno mjesto za igrače koji dolaze izvan EU iako neće igrati za prvi tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga se jedno vrijeme vjerovalo da će Real poslati Rodryga na posudbu, kao što je bio slučaj sa Takefusom Kubom koji će iskustvo sticati u Mallorci. Ipak, sada iz španije stižu tvrdnje da Real Madrid ne namjerava odobriti Rodrygov odlazak na posudbu.

Tako će skupocjeni tinejdžer ostati u Castilli gdje će biti pod budnim okom struke Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.