"Rekao sam da je Messi bolji, a onda me nazvao Perez i Zlatnu loptu je na kraju dobio Ronaldo"

Blatter za BBC

"Rekao sam da je Messi bolji, a onda me nazvao Perez i Zlatnu loptu je na kraju dobio Ronaldo"

Endin Čaušević

Bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter dao je intervju za ugledni BBC, a najviše pažnje izazvala je izjava o dodjeli Zlatne lopte iz 2013. godine.

Blatter već neko vrijeme nije na fudbalskoj sceni nakon što je dokazao da je uzimao mito kako bi Katar dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine.

No, dosta drame uvijek je bilo i kada su u pitanju dodjele Zlatnih lopti jer su mnogi vjerovali da je to u nekim slučajevima bilo namješteno. Baltter se prisjetio 2013. godine kada je Zlatnu loptu osvoji Cristiano Ronaldo i na neki način je otkrio da nije sve bilo po pravilima.

Blatter je za BBC otkrio da je pred dodjelu izjavio da je Messi favorit za njega jer je igrao fantastično te sezone, a onda ga je nazvao predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, nakon čega se sve promijenilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pred dodjelu Zlatne lopte za 2013. godinu, rekao sam da je Leo Messi moj favorit za osvajanje. Ubrzo nakon što su mediji prenijeli tu moju izjavu, nazvao me Florentino Perez i zatražio od mene da povučem te izjave ili ih promijenim. Rekao sam mu da svi imamo pravo glasa i da je sve stvar ličnog ukusa", rekao je Blatter i dodao.

"Perez me tokom tog telefonskog razgovora podsjetio da sam ja počasni član madridskog Reala i da on kao predsjednik Reala to ne može dopustiti. Nakon toga je Zlatna lopta za 2013. godinu dodijeljena Cristianu Ronaldu".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Ibrahimović je najbolje to objasnio : Messi se svake godine bori sa Perezom za zlatnu loptu a ne sa igračima. Kapa do poda na izjavi.
17 0
Momak
Messi je dobar samo zato sto igra u Barseloni i ima jak marketing. To najbolje vidimo u reprezentaciji Argentine. Da Messi ne igra u barsi, bio bi prosjecni levatina koji ne bi mogao igrati za bolji klub od Granade i Leganesa.
1 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi